Mısır Cipsi Mısır cipsi, günümüzde atıştırmalık dendiğinde akla gelen popüler bir besindir. Küçük büyük herkesin severek yediği bu atıştırmalık, doğru hazırlanırsa sağlıklı bir alternatif olabilir. Ancak, hazır aldıklarınız katkı maddesi içerdiğinden sağlık açısından olumsuz etkiler doğurabilir. Hiç mısır cipsini evde yapmayı denediniz mi? Kendi yaptığınız cipsi severek yiyeceğinizi ve çocuklarınıza bile güvenle yedirebileceğinizi biliyorum. Bu nedenle sizlere güzel bir tarif hazırladık. Hemen hazırlayıp ikram edebileceğiniz mısır cipsini birlikte yapalım. Hepinize kolay gelsin. Mısır Cipsi İçin Gerekli Malzemeler
Dip Sos Malzemeleri
Mısır Cipsi Nasıl Yapılır? Severek yediğiniz mısır cipsini şimdi kolayca hazırlayacağız. Önce büyük bir yoğurma kabında unu ve mısır ununu karıştırın. Bu malzemeleri eleyerek koyarsanız daha iyi sonuç alırsınız. İçine rendeden geçirdiğiniz ve suyunu sıktığınız soğanı ekleyin. Sarımsağı da aynı şekilde incecik rendeleyin ya da havanda döverek suyunu sıkın ve karışıma ekleyin. Soğan ve sarımsak çok küçük parçalar halinde olmalı ve dişe gelmemelidir. Buna dikkat edin. Bu malzemelerin içine baharatları ekleyebilirsiniz. Arzu ederseniz kendi damak zevkinize göre baharatları değiştirebilir ve miktarını ayarlayabilirsiniz. Şimdi hamuru ele yapışmayacak derecede su ilave ederek yoğurun. Kıvamını bulunca bu hamuru tezgâhta ince bir yufka açıyormuş gibi açın. İnce bir yufka açacaksınız. Bunu dilediğiniz gibi kesin. Bu arada dip sosu da hazırlayın. Yoğurt ve diğer malzemeleri bir kasede karıştırın. Tavada sıvı yağı kızdırın. Mısır cipsini içinde kızartın. Servis kasesine alarak, sunumunuzu yapabilirsiniz. Yanında dip sosu şık bir kaseye koyarak ikram edin. Afiyet olsun. |