Ev Yapımı Cips Ev yapımı cips, birçok markette satılan farklı markalardaki cipslerden çok daha lezzetli olabilir. Bunun nedeni, ev yapımı cipslerde kullanılan malzemelerin tazeliği ve bolluğudur. Bu sayede cipsin tüm lezzeti bireyler tarafından tam olarak alınabilir. Ayrıca, ev yapımı cipsler özellikle çocuklar için diğer cipslere göre çok daha sağlıklıdır. Bunun en büyük nedeni, evde yapılan cipslerin içerisine herhangi bir yabancı madde ya da koruyucu eklenmemesidir. Bunların yanı sıra, ev yapımı cipslerde trans yağ bulunmaz. Bu durum, cipsi tüketen kişinin sağlığı açısından oldukça büyük önem taşımaktadır. Evde cips yapmak, sağlıklı ve lezzetli atıştırmalıklar arayanlar için mükemmel bir seçenektir. Ancak, cips yapımı biraz el becerisi gerektirir. Çünkü cips yapılışı sırasında patateslerin çok ince bir şekilde dilimlenmesi gerekecektir. Bu işlem, doğrudan kişilerin el becerisi ile ilgilidir. Ev yapımı cipsin hazırlanması, gerekli hazırlıklarla birlikte yaklaşık 25 ila 30 dakika kadar sürecektir. Bu nedenle zamanınızı bu süreye göre ayarlamanız önemlidir. Ev yapımı cips yapımına geçmeden önce dikkat etmeniz gereken bazı hususlar vardır. Bunlardan biri, cipsi yapacağınız patatesin kızartmalık patates olmasıdır. Aksi takdirde yaptığınız cipsin bazı bölgeleri yumuşak kalabilir. Bildiğiniz gibi kızartmalık patatesler ince ve kabuklu olmaktadır. Aksi durumlarda yumuşak ve kalın patatesler ile yapacağınız cipsten beklediğiniz verimi alamayabilirsiniz. Unutmayın ki cipsin patateslerini ne kadar ince doğrarsanız, o kadar lezzetli ve güzel olacaktır. Şimdi şu malzemeleri hazırlayarak işlemlere geçelim. Ev Yapımı Cips Malzemeleri
Ev Yapımı Cips Nasıl Yapılır? Adım 1: Öncelikle hijyen açısından en üst düzeyde olmanız için patatesleri çok temiz bir şekilde yıkayın ve soymaya başlayın. Ev yapımı cips için kullanılacak olan tüm patatesleri temizce soyun ve soyduktan sonra tekrar bol su ile yıkayın. Daha sonra geniş bir kap içerisinde bol su koyarak içerisine tuzu ekleyin. Eklediğiniz tuzun miktarı fazla olsun. Tuz eriyene kadar suyu karıştırın. Bir süre karıştırdıktan sonra tuz eriyerek kaybolacaktır. Adım 2: Artık ikinci aşamadayız. Bu adım, biraz daha el becerinize bakmaktadır. Bu aşamada patatesleri yapabildiğiniz kadar ince dilimlemelisiniz. Aksi takdirde yaptığınız cipsin kıvamı çok iyi olmayacaktır. Şimdi patatesleri sıra ile ince bir şekilde doğrayın. Bu şekilde tüm patatesleri ayrı bir kap içerisine ekleyin. Adım 3: Bu aşamada, ince ince cips şeklinde doğradığınız patatesleri daha önceden hazırlamış olduğunuz tuzlu su içerisine atarak bir süre sallayarak yıkayın. Bu şekilde patatesler nişastasından arınacaktır. Böylece patatesler daha çok cips kıvamında pişecektir. Üçüncü adımın sonunda patatesleri iyice süzün. Adım 4: Şimdi ince bir şekilde doğranmış olan patatesleri kızartmak için bir tava içerisine bir miktar sıvı yağ koyun ve yağı iyice kızdırın. Yağ tam olarak kızdıktan sonra dikkatli bir şekilde ince ince dilimlenmiş patatesleri ekleyerek karıştırmadan bekleyin. Bir süre kızaran patatesler iyice sertleştikten sonra istediğiniz baharatı ekleyerek patateslere zarar vermeden karıştırın ve ocaktan alın. Yağını süzdükten sonra bir tabak içerisine kağıt havlu serin ve üzerine kızarmış ev yapımı cipsleri ekleyin. Bu şekilde kağıt havlu yağı çekecektir. Artık siz de ev yapımı cips yapmış oldunuz. Afiyet olsun. |