Cips, günümüzde oldukça yaygın olarak tüketilen ve özellikle çocukların damak zevkine hitap eden tuzlu, baharatlı ve oldukça ince bir yapıya sahip atıştırmalıklardır. Genellikle yapımında patates tercih edilen cips, patateslerin çok ince bir şekilde doğranıp kızartılması veya fırınlanması ile oluşur. Bunun yanında, mısır cipsleri de oldukça popülerdir. Mısırın ezilip preslenerek kızartılması sonucu elde edilen bu yiyecekler de patates cipsi gibi atıştırmalıktır. Cipsler baharatlı, tuzlu, peynir aromalı, sade ve fırında kızartılmış gibi birçok çeşidi bulunan yiyeceklerdir. Cipslerin Çeşitleri Cipsler, en çok bilinen adları ile acılı, baharatlı, peynirli, tırtıklı, sade, domatesli, ketçaplı, soğanlı, barbekü soslu ve hatta salatalık soslu gibi birçok isim ve çeşide sahiptir. Cips Markaları Cips markaları, özellikle 's' harfi ile bitme eğilimindedir. Patos, Doritos, Lays ve benzeri gibi isimler, bu duruma örnek gösterilebilir. Bunun nedeni, 's' harfinin insan zihninde açlık duygusunu tetiklemesi ve yeme arzusunu artırmasıdır. Cipsler, saymakla bitmeyecek aroma ve çeşide sahip atıştırmalıklardır. Ancak tüketiminin fazla olmasının yanı sıra zararları da oldukça fazladır. Her ne kadar hafiflik ile ilgili reklamlar yapılsa da cipsler yağ deposudur. Cipsin Zararları Nelerdir?
|