{ "title": "Ketçaplı Cips", "image": "https://www.cips.gen.tr/images/ketcapli-cips.jpg", "date": "21.01.2024 08:16:43", "author": "ayşe ekercan", "article": [ { "article": "Ketçaplı cips

Cips sevenler için bu ketçaplı cips tarifi çok güzel oluyor. Çayın yanında ya da televizyon izlerken yiyeceğiniz çok güzel bir tariftir. Afiyetle yiyebilirsiniz. Büyüklerin ve çocukların zevkle yiyebileceği bir lezzettir.

Ketçaplı cips malzemeleri
Ketçaplı cips nasıl yapılır?

İlk önce milföy hamurlarını merdane yardımıyla orta incelikte açalım. Daha sonra milföyleri kare fırın tepsisine bütün olacak şekilde yerleştirelim. Sonra milföy hamurlarının kabarmasını önlemek için hamurların üzerine parmak uçlarımızı bastıralım. Daha sonra bir kâseye ketçabı, kekiği ve kırmızı pul biberi koyalım ve karıştıralım. Milföy hamurumuzu bu karışıma batıralım. Daha sonra milföylerimizin üzerine yumurtamızı sürelim. Daha sonra önceden ısıtılmış fırında 170 derecede yaklaşık 15 dakikada pişirelim. Pişen cipsleri fırından çıkartıp ılınmasını bekleyelim. Ilındıktan sonra cipslerimizi servis edelim.

Afiyet olsun.
" } ] }