{ "title": "Evde Patates Cipsi", "image": "https://www.cips.gen.tr/images/evde-patates-cipsi.jpg", "date": "20.01.2024 06:30:19", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Evde patates cipsi, herkese tavsiye edebileceğimiz bir tariftir. Özellikle çocuklarınız için evde daha sağlıklı patates cipsi hazırlamanızı öneriyoruz. Hazır patates cipslerini tercih etmeyenler, ailesine böylesine sağlıklı olan, nasıl hazırlandığını bildikleri cipsleri yapsınlar. Akşamları atıştırmalık patates cipsi yemek de herkesin hoşuna gider. Cipsin yanında tercihinize göre labneli, baharatlı dip sos bile ikram edebilirsiniz. Tahmin ediyoruz evde hazırladığınız patates cipsine alışınca, hazır olanlarını almayacaksanız bile. Yapmanız gereken cips hazırlığında bazı püf noktalarına dikkat etmenizdir. Öncelikle cips yapımında kullanacağınız patatesler kızartmalık olmalı. Çünkü kızartmalık patateste kabuklar hem ince kabuklu oluyor hem de patatesler daha sert oluyor. Kızardıktan sonra dağılmıyor. Kullanacağınız sıvı yağ bol olsun. Kızartma için kullanacağınız süzgeçli bir tencereniz olsun. Göreceksiniz patates cipsi hazırlarken hiç zorlanmayacaksınız. Normal tavada patatesleri kızartmak zor olur. Çünkü hızlı bir şekilde pişeceği için, tavadan almanız zorlaşır. Evde patates cipsi yapmaya başlayacaksanız, mutlaka kabuk soyacak aletiniz olmalı. Ancak bu şekilde incecik cipsler hazırlayabilirsiniz. Bu yüzden patatesleri cips inceliğinde soymak hiç zor olmayacak. Cips yapımının detaylarını anlattıktan sonra, hep birlikte yapımına başlayalım. Hepinize kolay gelsin. Akşama şenlik var.

Evde patates cipsi için gerekli malzemeler
Evde patates cipsi nasıl yapılır?

İlk olarak patateslerin kabuklarını soyacakla incecik soyun. Patatesleri yıkayarak, içine tuz attığınız suyun içine koyun. Böylece patatesler beklerken kararmayacak. Patatesleri kabuk soyma aletiyle incecik şekilde dilimlemeye başlayın. Dilimleri tuzlu suyun içinde bekletin. Böylece patateslerin nişastası da arınacak. Patatesleri dilimlerken kızartma tenceresine yeterince bol sıvı yağı koyarak kızdırmaya başlayın. Dilimli patatesleri süzgece alarak suyunun süzülmesini sağlayın. Kızgın yağın içine partiler halinde atarak kızarmasını sağlayın. Ancak çok fazla miktarda patatesi aynı anda kızartmayın. Çünkü yeteri kadar çıtır olmazlar.

Patates cipsleri sadece 1-2 dakika içinde tam kıvamında kızaracaktır. Hemen kâğıt havlu üzerine alarak, üzerlerini hafifçe tuzlayın. Damak tadınıza göre patates cipslerini baharatla tatlandırabilirsiniz. Evde patates cipsi yapımı işte bu kadar kolay. Yanında arzu ederseniz dip sos, ketçap gibi cipse yakışan ilaveler ikram edebilirsiniz. Ailece evde hazırladığınız patates cipsinin keyfini sürebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }