Evde cips sosu, Evimizde, cipsi ve cips sosunu sağlıklı bir şekilde hazırlayabiliriz. Daha lezzetli ve sağlıklı oluyor. Çocuklarınıza bu şekilde yedirmeniz daha iyi olur. Çocuklarınızın canı istediğinde kolayca yapabilirsiniz. Televizyon izlerken zevkle yiyebilirsiniz. Baharatları ve sosuyla çok lezzetli oluyor.
Evde cips sosunun malzemeleri
8 tane orta boy patates,
2 yemek kaşığı dolusu tuz,
2 yemek kaşığı dolusu toz şeker,
2 yemek kaşığı dolusu limon sirkesi,
Kızartmak için sıvı yağ,
1 tutam ince kıyılmış dereotu,
1 tutam ince kıyılmış maydanoz,
Yarım diş küçük sarımsak,
5 adet yemek kaşığı yoğurt,
1 yemek kaşığı labne peyniri,
1 tutam pul biber,
1 tutam taze nane,
1 fiske tuz
Evde cips sosu nasıl yapılır?
Evde cips sonunu yapmak için önce tuzu, şekeri, limon sirkesini ve suyu bir kapta güzelce karıştıralım. Sonra patateslerimizi soymaya başlayalım. Soyduğumuz patatesleri cips makinesiyle aynı şekilde ince ince keselim. Patatesleri hazırladığımız suda en az yarım saat bekletelim. Sonra patatesleri tavaya atacağımız miktarını süzelim. Temiz bir havlu üzerine çıkaralım ve kurutalım. Kızartma tenceresine yağı koyalım. Yağımızı orta ateşte kızdıralım ve kızdığında, tuzladığımız patatesleri tencerenin içine tek tek atalım. Çok fazla doldurmayalım. 20-25 tane olması yeterli oluyor. Kızaran patatesleri tencereden alalım.
Cips sosunu hazırlamak için sarımsakları, maydanozu ve dereotunu kıyalım. Sonra baharatları, yoğurdu ve labneyle karıştıralım. Homojen bir karışım elde ettiğimizde, cips sosumuz hazır olmuştur.