{ "title": "Ev Yapımı Cips", "image": "https://www.cips.gen.tr/images/ev-yapimi-cips.jpg", "date": "19.01.2024 11:48:36", "author": "Murat aydogan", "article": [ { "article": "Ev yapımı cips, aslında birçok markette satılan farklı markalardaki cipslerden çok daha lezzetli olur. Çünkü ev yapımı cipsler içerisinde malzeme olarak büyük bir bolluk vardır. Bu nedenle cipsin tüm lezzeti kişiler tarafından tam olarak alınabilir. Ev yapımı cipsler insanlar için özellikle de çocuklar için diğer cipslere göre çok daha sağlıklıdır. Bu durumun nedeni ise tam tahmin ettiğiniz gibi evde yapılan cipslerin içerisine herhangi bir yabancı madde ya da koruyucu madde konulmamasıdır. Bunların yanı sıra ev yapımı cipsler içerisinde trans yağ bulunmaz. Bu durum direk olarak cipsi tüketen kişinin sağlığı ile alakalı olarak çok büyük önem taşımaktadır. İşte bu nedenlerden dolayı sizlerde cipslerinizi kendiniz yapabilirsiniz. Fakat ev yapımı cips yapabilmeniz için biraz da el becerinizin olması gerekecektir. Çünkü cips yapılışı sırasında patateslerin çok ince bir şekilde dilimlenmesi gerekecektir. Bu işlem direk olarak kişilerin el becerisi ile ilgili bir durumdur. Ev yapımı cipsin yapılışı hazırlıklar ile yaklaşık 25 ya da 30 dakika kadar sürecektir. Bu nedenle zamanınızı bu süreye göre ayarlayın. Ev yapımı cips yapılışına geçmeden önce dikkat etmeniz gereken bazı şeyler vardır. Bunlardan biri cipsi yapacağınız patatesin kızartmalık patates olmasıdır. Aksi durumlarda yaptığınız cipsin bazı bölgeleri yumuşak kalabilir. Bildiğiniz gibi kızartmalık patates ince ve kabuklu olmaktadır. Aksi durumlarda yumuşak ve kalın patatesler ile yapacağınız cipsten randıman alamayabilirsiniz. Unutmayın ki yapacağınız cipsin patateslerini ne kadar ince doğrarsanız o kadar lezzeti ve güzel olacaktır. Şimdi şu malzemeleri hazırlayarak işlemlere geçin.

Ev Yapımı Cips Malzemeleri
Ev Yapımı Cips Nasıl Yapılır?

Adım 1: Öncelikle hijyen açısından en üst düzeyde olmanız için patatesleri çok temiz bir şekilde yıkayın ve soymaya başlayın. Ev yapımı cips için kullanılacak olan tüm patatesleri temizce soyun ve soyduktan sonra tekrar bol bol yıkayın. Daha sonra geniş bir kap içerisinde bol bol su koyarak içerisinde tuzu ekleyin. Eklediğiniz tuzun miktarı fazla olsun. Tuz eriyene kadar suyu bol bol karıştırın. Bir süre karıştırıldıktan sonra tuz eriyerek kaybolacaktır.

Adım 2: Artık ikinci aşamadayız. İkinci adım, biraz daha kişilerin el becerisine bakmaktadır. Çünkü bu aşamada patatesleri yapabildiğiniz kadar ince yapmalısınız. Aksi durumlarda yaptığınız cipsin kıvamı çok iyi olmayacaktır. Şimdi patatesleri sırayla teker teker ince bir şekilde doğrayın. Bu şekilde tüm patatesleri ayrı bir kap içerisine ekleyin.

Adım 3: bu aşamada ise ince ince cips şeklinde doğradığınız patatesleri daha önceden hazırlamış olduğunuz tuzlu su içerisine atarak bir süre sallaya sallaya yıkayın. Bu şekilde patatesler bir süre su ile karışarak nişastasından arınacaktır. Böylece patatesler daha çok cips kıvamında pişecektir. Üçüncü adımın sonunda patatesleri iyice süzün.

Adım 4: Şimdi ince bir şekilde doğranmış olan patatesleri kızartmak için bir tava içerisine bir miktar sıvı yağ koyun ve yağı iyice kızdırın. Yağ tam olarak kızdıktan sonra dikkatli bir şekilde ince ince dilimlenmiş olan patatesleri ekleyerek kaşık sürmeden bekleyin. Bir süre kızaran patatesler iyice sertleştikten sonra istediğiniz baharatı ekleyerek patateslere zarar vermeden karıştırın ve ocaktan alın. Yağını süzdükten sonra bir tabak içerisine kâğıt havlu serin ve üzerine kızarmış ev yapımı cipsleri ekleyin. Bu şekilde kâğıt havlu yağı çekecektir. Artık sizde ev yapımı cips yapmış oldunuz.

Afiyet olsun.
" } ] }