{ "title": "Cips", "image": "https://www.cips.gen.tr/images/cips.jpg", "date": "19.01.2024 20:06:07", "author": "ali haydar şahin", "article": [ { "article": "Cips, Cips günümüzde oldukça yaygın olarak tüketilen ve özellikle çocukların damak zevkine hitap eden tuzlu, baharatlı ve oldukça ince bir yapıya sahip olan yiyeceklerdir. Genellikle yapımında patates tercih edilen cips patateslerin çok ince bir şekilde doğranıp kızartılması veya fırınlanması ile oluşur. Bunun yanında mısır cipsleri de oldukça tercih edilen türüdür. Mısırın ezilip preslenerek kızartılması sonucu elde edilen bu yiyecekte patates cipsi gibi atıştırmalıktır. Cipsler baharatlı, tuzlu, peynir aromalı, sade ve fırında kızaltılmış gibi birçok çeşidi bulunan yiyeceklerdir.

Cipsler en çok bilinen adları ile acılı, baharatlı, peynirli, tırtıklı, sade, domatesli, ketçaplı, soğanlı, barbekü soslu ve akla gelmeyecek şekilde salatalık soslu oluncaya dek isimleri ve çeşitleri vardır.

Cips markaları özellikle 's' harfi ile bitmektedir. Patos, doritos, lays ve benzeri gibi. Bunun nedeni ise s harfinin insan zihninde açlık duygusunu tetiklemesi ve yeme arzusunu ortaya çıkarmasıdır. Cipsler saymakla bitmeyecek aroma ve çeşide sahip atıştırmalıklardır. Ancak tüketminin fazla olmasının yanı sıra zararları da oldukça fazladır. Her ne kadar hafiflik ile ilgili reklamları yapılsa da cipsler yağ deposudur.

Cipsin Zararları Nelerdir?
" } ] }