{ "title": "Baharatlı Patates Cipsi Nasıl Yapılır", "image": "https://www.cips.gen.tr/images/baharatli-patates-cipsi-nasil-yapilir.jpg", "date": "23.01.2024 03:58:47", "author": "yıldız", "article": [ { "article": "
Baharatlı patates cipsi tarifi, Öncelikle patatesler kızartmalık olmalıdır. Kızartmalık patates ince kabuklu ve sert olur. Yumuşak ve kalın kabuklu patates iyi kızarmaz ve yağ çeker. Ne kadar ince dilimlenir ise o kadar güzel kızaracaktır. Kızartma yağı bol olmalı. Tabi bunu fırında da yapabiliriz yaklaşık 200 derecelik fırında 16 dk pişirebiliriz.

Malzemeleri
Hazırlanışı: Patatesler soyulur tencerede yıkanır tercihe göre patatesler bir gün suda bekletilir sonra baharatla karıştırılır, baharatta çok bekletilirse kararabilir: Sonra yağ pişmeye koyulur. Patates cipsini yaparken elma dilim ya da Çubuk şeklinde yapabiliriz.

Baharatlı patates cipsinin olmazsa olmazı cipsin sosudur
Hazırlanışı: Kâsenin içine yoğurdumuzu koyuyoruz çırpıyoruz ve baharatlarımızı koyup karıştırıyoruz. Dileğiniz cipsi bu sosa batırabilirsiniz tuz kullanmayanı zaten cipsler tuzlu olacaktır.

Baharatlı cips yaparken, Kullanılan malzemenin bayat olmamasına dikkat edilmelidir. Patatesin çimlenmemiş olmasına dikkat, fazla kızartılmamalı, baharat ölçülü kullanılmalıdır.

Patates cipsi fazla kullanıldığında, sivilce ve vücudun yağ toplamasına yol açar. Fazla tüketilmesi Obeziteye yol açar. Gereğinden fazla vücudun yağ toplamasıyla orantısız şişmanlık oluşur. Patates cipsinde 400- 450 kalori bulunmaktadır bir bireyin bunu yakabilmesi için günlük en az iki saat tempolu yürümesi gerekir.

Not: Buna benzer birçok değişik tarifler birçok farklı cips çeşitleri yapabilirsiniz birkaç malzeme farklılığı ile güzel şeyler ortaya çıkarabilirsiniz. Bu farklı baharatları marketlerde temin edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }