{ "title": "Baharatlı Cips Tarifi", "image": "https://www.cips.gen.tr/images/baharatli-cips-tarifi.jpg", "date": "19.01.2024 06:21:59", "author": "ayşe ekercan", "article": [ { "article": "
Baharatlı cipsi evde kolayca hazırlayabilirsiniz. Çok lezzetti oluyor. Cipsi bütün çocuklar çok sever. Bu cipsi evde yaptığınız için çok faydalı oluyor. Bu cipsi çocuklarınıza gönül rahatlığı ile yedirebilirsiniz. Televizyonun karşısında zevkle yiyeceğiniz bir cips oluyor. Baharatlı cipsi çayın yanında misafirlere de ikram edebilirsiniz. Baharatlar evde yaptığımız cipslere ayrı bir lezzet katıyor.

Baharatlı cips tarifi malzemeleri
Cips sosu
Baharatlı cips tarifi nasıl yapılır?

İlk önce yufkamızı tezgâhımıza serelim. Daha sonra yufkamızı pizza kesici ya da bıçakla 3 parmak eninde olacak şekilde keselim. Daha sonra her şeritten üçgenler elde edelim (İstediğiniz şekillerde kesebilirsiniz). Sonra bir kaba sıvı yağı, salçayı, karabiberi, kekiği, kırmızı biberi, pul biberi ve naneyi koyalım ve karıştıralım. Kestiğimiz yufkaları kabın içine alıp iyice harmanlayalım. Yağın ve baharatların tüm yufkalara geçmesini sağlayalım. Sonra fırın tepsimize yağlı kâğıt serelim. Daha sonra yufkaları tepsiye sırayla güzelce yerleştirelim (Yufkalar üst üste gelebilir. Ama fırında her yeri pişiyor). Daha sonra önceden ısıttığımız fırında 180 derecede 10-12 dakika kadar pişirelim. Rengi hafif kızarmaya başlayınca fırından çıkartalım. Bu arada cipsin sosunu hazırlamaya da başlayalım. Bir kâseye yoğurt içine bolca nane ekleyip iyice karıştıralım. Sonra soğuyan cipslerimizi bir tabağa alıp sos eşliğinde servis edelim.

Afiyet olsun.
" } ] }